Mossvägen

hGruppbostad
Svedala, Skåne
Öppnar Q3 2025
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Mossvägen är en gruppbostad enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Individen i fokus
På Mossvägen vill vi att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Vi utgår från dina behov, starka sidor och intressen. Målet är att bidra till att du får en trygg vardag där du också känner dig stimulerad. Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Vi tycker att det är viktigt att ha roligt tillsammans samtidigt som vi värdesätter struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Det finns sex lägenheter i gruppbostaden. De är mellan 42-44 kvadratmeter. Lägenheterna har entré, rymliga badrum (med full tillgänglighet för den rullstolsburne), kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning samt sovrum och utgång till egen uteplats.

I direkt anslutning till lägenheterna finns de gemensamma lokalerna för umgänge med grannar och personal när du känner för det. Här kommer vi till exempel även att fira högtider tillsammans med de boende som vill.

Gruppbostaden ligger i utkanten av det lilla samhället Svedala. Till närmaste busshållplats är det 230 meter. Till Malmö är det 20 kilometer och dit tar det 44 minuter med tåget. Till Lund är det 26 kilometer och dit tar det 37 minuter med tåget. Både Malmö och Lund är stora städer som har stort utbud av samhällsservice såsom restauranger, caféer, butiker, gym, apotek och nöjesliv.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna