Visa alla bilder

hGruppbostad

Egen regi
LSS 9§9
Vuxna
Autism

LSS-Gruppboende i Lilla Edet

LSS-Gruppboendet vänder sig till vuxna med speciella behov, autism, autismliknande tillstånd och/eller utvecklingsstörning.

Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för passande daglig sysselsättning och fritidsaktiviteter. Målet är att du ska kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. Vårt läge inbjuder till både friluftsliv i närområdet och aktiviteter inte bara i Lilla Edet utan även i Trollhättan, Uddevalla och Göteborg.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Emanuel Bagares Gata

Gruppbostaden är centralt belägen i bottenplanet på ett hyreshus och består av fyra lägenheter och en gemensam del med vardagsrum, kök och tvättstuga. Du bor i en egen lägenhet med kök och badrum, och två av våra lägenheter har dessutom egen uteplats. Vi har även en gemensam altan.

På gångavstånd har du bland annat butiker, restauranger, vårdcentral, tandläkare, bio, bibliotek och lokaltrafik. Lilla Edet ligger i en dal med stora naturområden, sjöar och promenadstråk.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.