Eken barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Täby, Stockholm

Om verksamheten

Eken är ett LSS-boende som vänder sig till barn och ungdomar upp till och med 21 års ålder och som bland annat har lätt utvecklingsstörning, intellektuell funktionsnedsättning, ADHD, autism eller autismliknande tillstånd. Eken är bemannat dygnet runt alla dagar om året.

Vi erbjuder en trygg miljö där de boende får utvecklas i sin egen takt och utifrån sina speciella förutsättningar. Vi tränar på sådant som de boende behöver lära sig för att på bästa sätt kunna leva ett självständigt liv. Vi kallar det ADL-träning, activities of daily living. Till exempel övar vi på att laga mat, duka och att handla. Vi arbetar dagligen med olika hjälpmedel för kommunikation, kommunikationskartor och teckenstöd.

För oss är det viktigt att de som bor på Eken blir uppmuntrade, känner gemenskap och att vi gör saker tillsammans. Lika viktigt är det med ordning och reda och tydliga gränser. När du bor på Eken deltar du också i olika aktiviteter, både sociala och kulturella. För oss är det viktigt att du får ägna dig åt dina egna intressen och styrkor. Enheten har en egen verksamhetsbil som kan användas till olika aktiviteter.

Fysisk miljö

Eken är beläget i ett lugnt bostadsområde i Näsbypark, Täby. Det är ett litet boende med fyra platser. För att du ska känna dig som hemma bor du i ett eget rum som du inreder med hjälp av dina föräldrar och vår personal. Vi har gemensamma lokaler där vi umgås. Din familj är välkommen att hälsa på.

Service, närmiljö och kommunikationer

Det är nära till stora grönområden med såväl utomhusbassäng som havsbad och man tar sig enkelt hit med Roslagsbanan eller buss. Inte långt från Eken ligger Näsbyparks centrum med bland annat livsmedelsbutik, husläkarmottagning och bibliotek.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen