Eken barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Täby, Stockholm
1 av 10 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Eken är ett barn- och ungdomsboende enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera och känner dig hemma i, ger vi dig stöd anpassat för dig. För oss är det viktigt att du är trygg och att du trivs. När man känner sig trygg blir det lättare att ta nya steg i sin utveckling. Vi utgår från dina unika förutsättningar, behov, styrkor och intressen för att du ska utvecklas och må bra. På Eken stöttar vi dig steg för steg mot att bli allt mer självständig, som en förberedelse inför livet som vuxen. Vi tränar t.ex. på att handla, laga mat och duka och vi arbetar dagligen med olika hjälpmedel för kommunikation, kommunikationskartor och teckenstöd. När du bor på Eken deltar du också i olika aktiviteter, både sociala och kulturella. För oss är det viktigt att du får ägna dig åt dina egna intressen och styrkor. Här på Eken tycker vi att det är viktigt med uppmuntran, lek och gemenskap men också med struktur, ordning och reda.

Enheten har en egen verksamhetsbil som kan användas till olika aktiviteter.

Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät (anhöriga/skola/handläggare etc.).

Fysisk miljö

Eken är beläget i ett lugnt bostadsområde i Näsbypark, Täby. Det är ett litet boende med fyra platser. För att du ska känna dig som hemma bor du i ett eget rum som du inreder som du vill ha det, med hjälp av dina föräldrar och vår personal.

Vi har gemensamma lokaler också. Här finns kök, matplats, vardagsrum och aktivitetsrum. Här umgås vi, äter och fikar, tittar på film samt gör gemensamma aktiviteter såsom att spela spel, leka och baka.

Din familj är självklart välkommen att hälsa på.

Service, närmiljö och kommunikationer

Det är nära till stora grönområden med såväl utomhusbassäng som havsbad och man tar sig enkelt hit med Roslagsbanan eller buss. Inte långt från Eken ligger Näsbyparks centrum med bland annat livsmedelsbutik, husläkarmottagning och bibliotek.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna