Ullebergsvägen

hGruppbostad
Karlstad, Värmland
Öppnar Q4 2024
1 av 5 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Gruppbostaden Ullebergsvägen vänder sig till dig som har en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

I en tydlig miljö som du har lätt att hantera och känner dig hemma i, ger vi dig stöd anpassat för dig. För oss är det viktigt att du är trygg och att du trivs. När man känner sig trygg blir det lättare att ta nya steg i sin utveckling. Vi utgår från dina unika förutsättningar, behov, styrkor och intressen för att du ska utvecklas och må bra. Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät (anhöriga/gode män/handläggare etc.).

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Här på Ullebergsvägen tycker vi det är viktigt att ge uppmuntran och ha kul tillsammans men också med struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Gruppbostaden består av sex boendelägenheter på 43-45 kvadratmeter. Alla lägenheterna är 2:or och består av entré, kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning samt sovrum och egen uteplats. I anslutning till uteplatsen har du även ditt förråd.

I direkt anslutning till lägenheterna finns de gemensamma delarna för umgänge med grannar och personal när du vill det. Här finns kök, matplats och vardagsrum samt en stor uteplats. I de gemensamma delarna ordnar vi till exempel filmkvällar och firar högtider tillsammans.

Gruppbostaden ligger några kilometer sydväst om Karlstad. I Karlstad finns det mesta av samhällsservice såsom mataffärer, caféer, restauranger butiker och nöjesliv. Till centrum tar det 6 minuter med kollektivtrafiken.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna