hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Schizofreni, Tvångssyndrom
5

I Linköping nära till både city och naturen

Trumslagaregatans LSS-gruppbostad vänder sig till dig med schizofreni eller tvångssyndrom.

På Trumslagaregatans gruppbostad arbetar vi mycket individuellt. Vi utgår från vilka unika behov och förutsättningar du har när vi planerar för boende, omsorg och aktiviteter. När du flyttar in hos oss får du en egen kontaktperson som ansvarar för att hålla kontakt med dina anhöriga eller legala företrädare.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Trumslagaregatans gruppbostad

Du bor i en av gruppbostadens fem lägenheter. Gruppbostaden ligger i en lugn ytterkant av Linköping med naturen inpå knuten. Samtidigt har vi nära in till city med ett stort utbud butiker, service, nöjen, matställen, med mera.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.