Trehörna 11 (fd Mandolinen) för vuxna

hGruppbostad
Urshult, Tingsryd, Kronoberg

Om verksamheten

Trehörna 11 (fd Mandolinen) är en gruppbostad med fyra platser som vänder sig till vuxna med autism, autismliknande tillstånd eller intellektuell funktionsnedsättning som behöver stöd i sin vardag.

Fysisk miljö

Trehörna 6 ligger beläget på Trehörnaområdet, cirka två kilometer från det lilla samhället Urshult i Tingsryd kommun. Boendet ligger naturskönt intill betesmark samt nära skogen och fina promenadstigar.

Alla fyra lägenheter i boendet har sovalkov, kökspentry samt toalett och dusch. Vi har ett stort allrum och gemensamt kök och matsal. Inom gångavstånd från boendet kan vi även erbjuda daglig verksamhet.

Om medarbetarna

På Trehörna 6 har vi tio anställda i blandade åldrar samt både män och kvinnor. Här finns en gruppchef. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller barn- och fritidsprogrammet. Personalen har gått utbildning i lågaffektivt bemötande (studio 3) och tydliggörande pedagogik. Boendet har även en ansvarig sjuksköterska som är kopplad till enheten samt tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut för de boende.

Visa hela beskrivningen