Trädgårdstorp barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Tullinge, Botkyrka, Stockholm
Öppnar Preliminärt Q4 2022
1 av 7 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Trädgårdstorp vänder sig till dig från 12 år (och så länge du går i skolan) som har en diagnos inom autismspektrum.

Här stöttar vi dig steg för steg mot att bli mer självständig, som en förberedelse inför livet som vuxen. Vi utgår från dina behov, starka sidor och intressen. I all verksamhet tar vi hänsyn till din rätt till delaktighet och självständighet utifrån din förmåga.

Vi arbetar lösningsfokuserat, använder tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande. Du får till exempel schema och andra hjälpmedel som underlättar din vardag.

Vi ser till helheten i ditt liv. Därför är det viktigt för oss att samarbeta med nätverket av viktiga personer runt omkring dig, inte minst din familj. Vi tycker att det är viktigt att ha roligt tillsammans, men också med struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

Boendet ligger i ett lugnt område i Tullinge. Här har du nära till naturen och hit tar man sig enkelt med till exempel pendeltåg (fem minuters promenad från station) eller bil. Boendet är en villa där du får ett eget sovrum och kan vara tillsammans med de andra i våra gemensamma, stora rum.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska, undersköterska och barnsköterska.

Visa hela beskrivningen

Lyssna