Stora Blå Kultur

hDaglig Verksamhet
Solna, Stockholm
1 av 8 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Stora Blå Kultur är en arbetsinriktad daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig som har diagnos inom autismspektrum och lätt intellektuell funktionsnedsättning.

På Stora Blå Kultur är det din utveckling och ditt skapande som står i centrum. Med stöd och uppmuntran hjälper vi dig att utveckla din musikaliska och konstnärliga begåvning i en professionell och kreativ miljö.

Här får du producera och sprida din musik, din film och din konst till omvärlden.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Musik

På Stora Blå Kultur får du möjlighet att utveckla din musikalitet genom att hantera och spela olika instrument eller sjunga. Varje vecka repeterar vi tillsammans med vår kör Rösten från det blå, vårt band Big Blue Band och vår xylofonorkester XO. Du kan även arbeta med egna projekt i någon av våra studios.

Bild och form

I vår ateljé kan du arbeta med skulptur, måleri och teckning. Ibland går teknikerna in i varandra och leder till nya konstnärliga uttryck. Du får möjlighet att hitta och utveckla din egen konstnärliga karaktär. Ibland arbetar vi med gemensamma teman. Det finns också stort utrymme för egna projekt. Vi besöker gärna utställningar och gör utflykter för att hämta inspiration.

Film och media

I mediaverkstaden finns möjlighet att jobba med både stillbild och rörlig bild. Här kan du till exempel göra ditt eget skivomslag, din musikvideo eller göra film tillsammans med andra arbetstagare. Du kan få stöd med att jobba i de olika programmen: Photoshop, InDesign och Final Cut.

Stora Blå Kultur är en arbetsinriktad verksamhet med sikte på att presentera vårt färdiga material i form av utställningar, konserter, musiktävlingar och genom sociala medier eller andra kanaler.

Boka Stora Blå Kultur

För bokning av Rösten från det blåXO, Big blue band eller annan musikakt samt konst/film för utställning kontakta verksamheten på telefon 072-986 03 96 eller storabla.kultur@nytida.se

The Big Blue Band: en stor färgsprakande orkester.

Röster från det blå: en stor dynamisk kör.

Xylofonorkestern XO: en sensationell musikalisk upplevelse.

Fysisk miljö

Stora Blå Kultur har stora och anpassade lokaler i Solna. Det finns en digital inspelningsstudio med separat kontrollrum, en liten studio för musikproduktion, en bildateljé, ett rum för mediaproduktion, en scen och ett allrum.

Om medarbetarna

På Stora Blå kultur finns cirka fem medarbetare (alla anställningsformer). Alla medarbetare på Stora Blå är professionellt kunniga och har lång yrkeserfarenhet av att arbeta med musik samt bild och konst. Alla har dessutom utbildning och/eller gedigen erfarenhet av arbete inom vård- och omsorgssektorn.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Stora Blå Kultur på Instagram

Det här händer på Stora Blå Kultur

Lyssna