Stödboende Toringsgatan

hStödboende
Örebro

Om verksamheten

På stödboendet får ungdomen hjälp att utveckla sina färdigheter i en egen lägenhet med självhushåll. Här finns möjlighet till dagligt stöd i boendet och i samma trapphus finns personallägenhet där personal är tillgänglig dygnet runt med sovande jour. På våra boenden existerar inga gemensamhetsutrymmen, utan ungdomen bor i en helt egen lägenhet, dock finns personal på plats i huset dygnet runt. När ungdomen initialt kommer till Stödboendet sker en omfattande ADL-kartläggning, detta för att utröna ungdomens styrkor och utvecklingsområden. Här finns personal dygnet runt, som utför jobb från ytterdörr och inåt.

Lägenheterna är fullt utrustade med möbler, husgeråd, tv och internet. Målet med insatsen är att så snart som möjligt ge ungdomen de kunskaper och färdigheter som behövs för att klara av ett eget boende/ Nytidas träningslägenheter. Om den boende är i behov av ett mer omfattande stöd utanför boendet avseende sysselsättning, drogfrihet, samtalsstöd etc kombineras denna tjänst ofta initialt med Startskottet eller kvalificerade kontaktmannaskapstimmar, detta för att skapa bästa möjliga struktur för den unge även utanför boendet.

Fysisk miljö

Stödboendet ligger i Örebro. Du bor i en egen lägenhet fullt utrustad för självhushåll.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna