Visa alla bilder
360 panorama

hStödboende

Egen regi
SoL
Barn & Unga
11
16-20 år

Nytida Stödboende Råsunda riktar sig till ungdomar mellan 16-20 år med stöd av SoL. Vi vänder oss till dig som har en ohållbar hemsituation av något skäl, någon form av psykosocial problematik, är ensam utan familj i Sverige eller har andra anledningar till behov av stöd och boende.

Stödboendet är beläget på ett våningsplan i centrala Solna och har 11 stycken fullt utrustade lägenheter.

I boendet ges ungdomen kvalificerad hjälp av personal för att få de kunskaper både praktiskt och känslomässigt som behövs för att framöver klara ett helt eget boende

Boendet är bemannat dagtid, vissa kvällar och helgdagar.

Boendetjänsten kombineras ofta med Nytidas öppenvårdsinsatster

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Stödboende Råsunda

På stödboendet har du en helt egen lägenhet som är fullt utrustad; du har eget kök, toalett/dusch och tv/internet. Det är 11 lägenheter på samma våning och alla boende delar tvättstuga. Lägenheterna är lite olika stora, mellan 20-35 kvadratmeter. Stödboendet ligger på plan 5 i ett nyrenoverat hus nära Solna centrum och kommunikationer, ca 10 min från Stockholms C. Det är ett lugnt bostadsområde, grönområden på gångavstånd.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Nytida stödboende Råsunda finns en boendecoach på heltid som jobbar dagtid, två kvällar per vecka samt en dag varannan helg.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.