Stödboende Östergötland (f.d. Målet)

hStödboende
Norrköping, Östergötland

Om verksamheten

Nu byter vi namn! Tidigare kanske du känner igen oss som Målet men sedan mars 2020 har vi bytt namn till Nytida Stödboende Östergötland.

Våra träningslägenheter är ett alternativ för personer där ett boende helt på egen hand ännu ej är aktuellt. I träningslägenheten ges kvalificerad hjälp av stödperson på veckobasis för att personen ska få de kunskaper som krävs för att klara att sköta ett eget boende, detta genom en omfattande ADL-kartläggning. De boende och deras nätverk kan komma i kontakt med boendestödjare dygnet runt.

Lägenheterna ligger i allmänna bostadshus, fullt utrustade med möbler, husgeråd, tv och internet.

Om den boende är i behov av ett mer omfattande stöd utanför boendet avseende sysselsättning, drogfrihet, samtalsstöd etc kombineras denna tjänst ofta initialt med Startskottet eller kvalificerade kontaktmannaskapstimmar för att skapa bästa möjliga struktur för den unge även utanför boendet.

Fysisk miljö

Våra lägenheter finns i Norrköping, Söderköping och Finspång. Husdjur är välkomna!

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen