Stödboende Brunnsgatan

hStödboende
Halmstad, Halland

Om verksamheten

Stödboendet Brunnsgatan vänder sig till dig som är mellan 16-20 år och har psykosocial problematik.

Vi erbjuder kvalificerat stöd på olika nivåer. Då behoven varierar stort, individanpassar vi stödet i motsvarande grad och arbetar lösningsfokuserat. Du bor i en lägenhet i vårt trapphusboende eller i en satellitlägenhet. Vårt arbete har utgångspunkt från din aktuella funktionsnivå. Utifrån den nivå du befinner dig på får du vårt stöd att utveckla och stärka dina förmågor för att fungera i vardagen.

Tillsammans med personal skapar du ett veckoschema utifrån dina behov. Du får stöd i vardagen med bland annat hushållssysslor såsom att tvätta, städa och att förhålla dig till en ekonomisk budget.

Så här arbetar vi

Stödboende - Nivåboende innebär att vi startar med en insats som ofta är mer omfattande. I takt med att din vardag fungerar bättre, och du blir allt mer självständig, trappar vi sedan ner våra insatser steg för steg. Typen av insatser anpassar vi efter dina behov och insatserna ges när du behöver dem. Personal finns tillgänglig dygnet runt. På natten har de sovande jour och finns i en lägenhet i trapphuset.

Vi arbetar utifrån vårdplanen, målen bryts ner till delmål som ligger till grund för din individuella genomförandeplan. Du är delaktig i arbetet att ta fram din genomförandeplan och dina stödinsatser tillsammans med oss samt socialsekreterare. Vi skapar konkreta mål som utgör basen för stödarbetet. Det dagliga arbetet dokumenteras och beskrivs under målen i genomförandeplanen. Genomförandeplanen följer BBIC:s behovsområden och var sjätte till åttonde vecka har du ett uppföljningsmöte tillsammans med socialtjänsten och oss.

En stor del av arbetet kring dig handlar om att hitta en daglig struktur med rutiner, tydlighet och förutsägbarhet. Detta innebär bland annat en god dygnsrytm och daglig sysselsättning i form av skola eller/och praktik. Hos oss får du också hjälp till en meningsfull fritid med olika slags aktiviteter efter dina önskemål, intressen och förutsättningar.

På Stödboendet jobbar personalen i team. En personal i teamet är din kontaktperson som du varje vecka har individuella kontaktsamtal tillsammans med. Samtalet har sin utgångspunkt i din genomförandeplan och är även en möjlighet för dig att ta upp olika ämnen. Din kontaktperson deltar i uppföljningsmötena.

Fysisk miljö

Hos oss finns det lägenheter av varierande storlek för att passa olika behov, till exempel av mer personal. Samtliga lägenheter har gångavstånd till Halmstad centrum.

Om medarbetarna

Vi eftersträvar en personalgrupp sammansatt av olika utbildningsbakgrund, ålder och kön för att möta olika behov av stöd hos barnen och ungdomarna. Exempel på utbildningsbakgrund för medarbetarna i verksamheten är beteendevetare och barn- och fritidsprogrammet. Vi rekryterar omsorgsfullt och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Via vår egen utbildningsorganisation LÄRA (lara.se) vidareutbildar vi våra medarbetare inom ovan nämnda diagnoser, metoder och förhållningssätt samt eventuell tillkommande problematik. Via LÄRA anordnar vi även handledning för fortsatt kompetensutveckling eller för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Visa hela beskrivningen

Lyssna