Stöd och resurs Boendestöd

hBoendestöd
Solna, Stockholm

Om verksamheten

Vi vänder oss till personer med:

 • Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar
 • Intellektuella funktionsnedsättningar
 • Psykiska funktionsnedsättningar
 • Allmänt nedsatt social förmåga
 • En del av våra omsorgstagare är så kallade ”hemmasittare”; de bor hos sina föräldrar, saknar sysselsättning i vardagen och har ett bristande socialt nätverk. För vissa är hemmet också förknippat med ett visst mått av oro och en stress. För den som önskar och vill erbjuder vi därför en trygg och neutral träffpunkt i våra lokaler på Lundagatan i Solna. Här kan man träffa sitt boendestöd enskilt eller delta i våra sociala träffar där fokus ligger på att öva på vardagssamtal och bryta social isolering - men även på att göra studiebesök och besöka föreläsningar.

  Vårt sociala och utvecklande boendestöd är unikt som verksamhet och har blivit mycket uppskattat av såväl klienter som handläggare och kvalitetsutvecklare.  2015 var vi nominerade till Kvalitetspriset av Omsorgsakademin i Solna Stad.

  Fysisk miljö

  Verksamheten har kontor på Lundagatan 7, nära Solna Centrum.

  Om medarbetarna

  På boendestöd finns 3 heltidsanställde samt 2 timvikarier. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. eller påbyggnadskurser inom NPF, undersköterska.

  Visa hela beskrivningen