Spegeln

hDaglig Verksamhet
Hässelby, Stockholm

Om verksamheten

Spegelns dagligaverksamhet vänder sig till dig som har en funktionsnedsättning och behöver vara i en verksamhet där tydlighet är viktigt. Spegeln har plats för tio deltagare och personalgruppen består av sex personer.

Vi som arbetar på Spegeln jobbar för att du ska känna glädje, trygghet och gemenskap hos oss. Därför satsar vi på att vara tydliga i allt, lyssna noga på vad du tycker och tänker, och strävar efter att du får utvecklas i din egen takt. Vi använder tal, bildstöd, tecken och samtalsmatta för att kommunicera och anpassa arbetsuppgifterna utifrån dina förutsättningar. Vi har också stor erfarenhet av att jobba med olika hjälpmedel.

Det är dina behov och önskemål som sätter målen.

Arbete och aktiviteter

Spegeln erbjuder ett brett och varierat utbud av aktiviteter som exempelvis musik, gymnastik, promenader, matlagning, bakning färg & form och lässtunder både i grupp och enskilt. För de som önskar har vi även några jobb lika uppgifter så som återvinning, sortering och paketering.

Till Spegeln hör en uteplats på innergården dit vi gärna flyttar ut verksamheten på sommaren och tar en kopp kaffe eller grillar tillsammans.

Fysisk miljö

Spegeln ligger nära Vällingby centrum med service och butiker. Närheten ger även goda kommunikationer med både buss och tunnelbana. Verksamheten har också nära till grönområden och promenadstråk.

Om medarbetarna

Spegelns medarbetare nyttjar sin erfarenhet och kunskap i arbetet med målgruppen. Vi har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, undersköterska och dylikt. Personalen har påbyggnadsutbildning inom autism, lågaffektivt bemötande, bildstöd, AKK, teckenkommunikation med mera.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Lyssna