Öppnar Q3 2021
Visa alla bilder
Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
6

Nybyggd gruppbostad i Urshult utanför Tingsryd som öppnar hösten 2021.

På vår nya LSS-gruppbostad i Urshult ska du känna dig trygg och delaktig. Vi vill ge dig möjlighet att utvecklas som människa och vårt arbete utgår från dina önskemål, behov och förutsättningar. Hela boendet är tillgänglighetsanpassat.

Verksamheten blir en del av Trehörna som redan har 13 boendeenheter. Vi öppnar gruppboendet hösten 2021.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Smedjevägen

Smedjevägen gruppbostad är ett modernt LSS-boende med 6 platser i Urshult utanför Tingsryd. Lägenheter har egna uteplatser som den boende kan använda som egen ingång. Alla lägenheter har eget kök, vardagsrum, sovrum samt badrum med två ingångar samt tvätt- och torkmaskin.

Närmiljö

Smedjevägens gruppbostad ligger naturskönt i utkanten av samhället Urshult, som är beläget vid sjön Åsnens södra strand. Intill gruppbostaden finns skog, promenad- och cykelleder samt beteshagar med djur. Urshult har mataffär, pizzerior och bussförbindelser till centralorten Tingsryd. Det är cirka en timmes bilfärd till bland annat Växjö, Ronneby och Karlshamn.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.