hServiceboende

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Downs syndrom, Missbruk, Tvångssyndrom, Ätstörningar

Här satsar vi extra på hälsa och rörelse

Skogalundsklippans serviceboende som omfattas av LSS vänder sig till dig med ADHD/ADD, Aspergers syndrom, autism, Downs syndrom, missbruk, tvångssyndrom eller ätstörning.

Vi ger dig omsorg, stöd och service som hjälper dig att klara vardagen och som fyller dagarna med innehåll. På boendet har du tillgång till personal dygnet runt, året om. Nattetid har vi sovande jour.

Aktiviteter

Vi arbetar särskilt mycket med hälsa och rörelse. Tillsammans med dig avgör vi vilka aktiviteter som passar dina unika förutsättningar. Varje vecka bjuder vi in till gemensamma aktiviteter. På boendet har vi en fritidsgrupp som tillsammans med en annan enhet kommer överens om vilka aktiviteter som ska anordnas. Ett eget mindre gym finns i närheten. Varje sommar gör vi en gemensam semesterresa.

Måltider och boenderåd

På Skogalundsklippan har du möjlighet att äta gemensam frukost och lunch. Middag servereras måndag till fredag, under helgerna efter önskemål. Lagar du maten i din egen lägenhet får du hjälp av personalen om du behöver det.

Personalen lagar all mat själv med hjälp av de hyresgäster som är intresserade. Vi utgår från Livsmedelsverkets föreskrifter och satsar på riktig husmanskost. Vi lagar all mat från grunden och undviker halv- och helfabrikat.

Högtider firar alla som vill tillsammans med passande mat och dryck. Vår och vinter har vi en gemensam fest.

Mat och aktiviteter är sådant vi diskuterar på våra boenderåd som vi anordnar en gång i månaden. Givetvis är det frivilligt om man vill delta i boenderådets möten.

Anhörigträffar

Två gånger om året bjuder våra boende in närstående till enskilda möten med vår personal.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Skogalundsklippan 16

Serviceboendet är fördelat på flera platser i ett bostadsområde. Din lägenhet består av två rum, kök, toalett och dusch, samt balkong. Till serviceboendet hör en servicelägenhet där man kan laga mat och äta tillsammans och lägenheten har också ett mindre utrymme för umgänge. Behövs större ytor för olika aktiviteter hyr vi en lokal i området.

Kommunikationer, service och miljö

Lokalbussar trafikerar området, till övriga bussförbindelser är det tio minuters gångväg. Till köpcentrumet Nacka Forum tar det cirka en kvart att promenera. Vi har nära till promenadslingor vid Nyckelviken och Långsjön.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: medicinskt ansvarig sjuksköterska från kommunen. Rehabilitering sker vid habiliteringscenter.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.