hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
Aspergers, Autism

Steg för steg ut på arbetsmarknaden

Skoa,vårt kompetens- och arbetscentrum, vänder sig till dig med autism eller Aspergers syndrom.
På Skoas dagliga verksamhet hjälper vi dig steg för steg ut på arbetsmarknaden. Vårt första mål är att du ska kunna fungera självständigt på en arbetsplats. Mål nummer två är att du ska få möjlighet till en lönebidragsanställning på hel- eller halvtid och/eller praktik tillsvidare.
Med dina färdigheter, intressen och starka sidor i fokus skapar vi förutsättningar för en lämplig sysselsättning på Skoa. Det kan handla om att utföra uppdrag från företag och föreningar som behöver hjälp med exempelvis utskick, dokumentarbete och datorbaserat arbete. Du kan också få arbeta med sådant som du är särskilt intresserad av. På LSS-verksamheten Skoa hjälper vi dig även att söka till kurser och vuxenutbildningar.

När du fått tillräckligt goda kunskaper och erfarenheter är det dags att ta steget till en lämplig arbetsplats som vi valt ut på marknaden. Vi ger dig allt stöd du behöver för att lyckas på ditt nya arbete. På arbetsplatsen får du dessutom en kontaktperson som ger förser dig med arbetsuppgifter och som också har nära kontakter med oss på Skoa. Efter hand som du blir allt säkrare i ditt arbete, trappar vi ner vårt stöd.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om SKOA Södergatan

Skoa ligger i Sjöbo, centralort i kommunen, cirka 35 kilometer öster om Lund och 25 kilometer norr om Ystad.

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

SKOA Södergatan på Instagram