Skeppet

hGruppbostad
Åkersberga, Österåker, Stockholm
1 av 11 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Skeppet är en gruppbostad för dig med autism/Aspergers syndrom och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

På Skeppet fokuserar vi på dina möjligheter att utveckla dig själv och dina intressen. Du bor i en miljö där du får hjälp att förstå och att bli förstådd. I en tydlig miljö som du har lätt att hantera och känner dig hemma i, kan du leva så självständigt som möjligt med stöd anpassat för dig. Vi utgår från dina unika förutsättningar, styrkor, intressen och behov så att du kan utvecklas och må bra. Vi värnar om ett gott samarbete med ditt kontaktnät (anhöriga/gode män/handläggare etc.).
Här på Skeppet tycker vi det är viktigt att ge uppmuntran och ha kul tillsammans men också med struktur, ordning och reda.

 

Pedagogik

Vi arbetar utifrån lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. När du flyttar in på Skeppet erbjuder vi dig ett ankomstsamtal tillsammans med din stödperson och dina närstående. Utifrån samtalet upprättar vi en individuell utvecklingsplan. I den dokumenterar vi dina önskemål och behov av insatser. Det är stödpersonen som lär känna dina vanor bäst och som ser till att dina behov och önskemål blir uppfyllda. Hon eller han har även särskilt ansvar att hålla kontakt med dina närstående utifrån dina önskemål.

Fysisk miljö

Gruppboendet ligger centralt i Åkersberga. I fastigheten finns även hyresrätter. I närheten finns butiker, ett köpcentrum, service och möjlighet att delta i olika aktiviteter. Du bor i en egen, handikappanpassad lägenhet på 40 kvadratmeter som håller högsta standard. Den har vardagsrum, sov- respektive köksdel och badrum med toalett och dusch. På Skeppet finns också gemensamma, hemlika utrymmen som är lätta att nå. Vi har även en stor uteplats.

Om medarbetarna

På Skeppet finns cirka 22 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna