hStödboende

Egen regi
SoL
Barn & Unga
12

Ett första steg mot eget boende

På Nytida stödboende får du möjlighet att utveckla dina färdigheter i en egen lägenhet med självhushåll. Hos oss får du tillgång till personal dygnet runt sju dagar i vecka, med sovande jour.

Vårt övergripande mål är att du ska känna trygghet i ditt hem samt få praktiska färdigheter för ett självständigt boende i framtiden. Vi vänder oss till dig som är i behov av extra stöd för att ta steget ut i vuxenlivet.

Nytida stödboende

På stödboendet får du stöd för att klara av dina sysslor i vardagen. Vi kan stötta och vägleda dig i exempelvis städning, tvätt, komma upp på morgonen samt andra hushållssysslor.

Hos oss får du även hjälp med att göra en veckoplanering för att få en bättre struktur i din vardag. Personal finns tillgänglig för att stötta upp och påminna men det krävs att du är delaktig för att få din vardag att fungera så bra som möjligt.

Personalen finns även där för dig som vuxenstöd och vägledning i livet.

Vem kan flytta till oss?

Vi vänder oss till ungdomar mellan 16-21 år som vill flytta till egen lägenhet men inte är riktigt redo för en fristående lägenhet med helt självständigt boende.

Bland annat stöttar vi ungdomar med problematik kring sociala färdigheter, neuropsykiatriska diagnoser, psykisk ohälsa, tidigare missbruk, kriminalitet samt ensamkommande ungdomar. Det är socialtjänsten som beslutar om placering på stödboende.

Är du i behov av behandling eller större stöd i livet utanför hemmet kan du få stöd från vår öppenvård.

Vill du veta mer är du varmt välkommen att komma på studiebesök till oss!

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Säterivägen

Fysisk miljö och faciliteter

Stödboendet ligger i Bromma. Du bor i en egen lägenhet fullt utrustad för självhushåll. Eftersom det även finns andra hyresgäster i huset, är miljön så lik ett vanligt boende som möjligt.

Om medarbetarna

På Säterivägen finns cirka tre medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.