hServiceboende

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
10

LSS-boende i Stockholm

På Sångvägen 60 ger vi stöd och omvårdnad till dig som har en funktionsnedsättning.

Serviceboendet är ditt hem. Varje dag ska kännas meningsfull och rik på innehåll. Det är viktigt att du får göra saker som intresserar just dig.

Så snart du flyttar in får du en stödperson. Han eller hon håller kontakt med dina anhöriga, legal företrädare och daglig verksamhet och ansvarar också för att genomföra olika aktiviteter tillsammans med dig. Din stödperson tar även ansvar för fickpengar vid behov och är ditt stöd när du till exempel ska göra inköp.

På LSS-verksamheten Sångvägen 60 är vi lyhörda, tålmodiga och respekterar både din unika personlighet och dina åsikter. Hos oss är du delaktig i ditt liv och ditt boende, och har inflytande utifrån dina förutsättningar.

Maten lagar du själv i din lägenhet. Vår personal hjälper dig när det behövs. Högtider firar vi tillsammans med extra god mat och dryck.

Boendemöten

Det är inte alltid så lätt att "tycka själv". Därför ordnar vi boendemöten. Mötena handlar oftast om att komma överens om enkla saker, till exempel vad vi ska äta på den gemensamma middagen. Mötena är bra tillfällen att träna på att komma med egna åsikter, men du får också en chans att ta ställning till andras. Givetvis är mötena frivilliga.

Aktiviteter

Tre gånger i veckan har vi samling med kvällsfika. Inomhus har du tillgång till sällskapsspel, bordshockey och pussel. På helgerna anordnar vi ofta gemensamma aktiviteter utomhus.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Sångvägen 60

Sångvägens serviceboende består av två enheter med fem platser vardera. Vi finns i ett åttavåningshus med hiss. Du bor i en egen modern en- eller tvårumslägenhet med kök. På boendet finns också en servicelägenhet med gemensamma utrymmen som kök, allrum och tvättstuga. Behöver du larm löser vi det i samråd med en arbetsterapeut.

Kommunikationer, service och miljö

Till Jakobsbergs pendeltågsstation, bussar och centrum är det fem minuters gångväg. På promenadavstånd har vi natursköna Säbygård, parker och Barkarby handelsområde. I vårt bostadsområde finns uteplats, grill, fotbollsplan och grönytor.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Sångvägen finns cirka åtta medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska vid Jakobsbergs vårdcentral.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.