hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
Autism
6

LSS-boende i Stockholm

Rudsjövägens LSS-gruppboende vänder sig till dig med autism eller cerebral pares, och som är 18 år eller äldre.

Vi vill att du ska känna dig som hemma och få göra saker som intresserar dig och har möjlighet att utvecklas i din egen takt. Varje dag ska kännas väl planerad och vara meningsfull och rik på innehåll. Samtidigt som du upplever att det är tryggt att bo här och att du känner att du har en nära, öppen relation med personalen och att du kan lita på dem. På vårt boende har du tillgång till personal dygnet runt.

Vi är lyhörda, har tålamod och är noga med att visa respekt för din unika personlighet och dina åsikter. Vi vill att du ska ha så stort inflytande som möjligt på ditt liv och boende.

Aktiviteter

Vi planerar aktiviteter efter dina intressen. Vi har tillgång till buss och kan ge oss iväg för att till exempelvis gå på café, ha det mysigt på Skansen, roa oss på Gröna Lund, eller ha en picknick i det gröna.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Rudsjövägen

Gruppbostaden ligger i ett lugnt område i Duvnäs. Du bor i en egen lägenhet på 40 kvadratmeter med kök, stort badrum och egen uteplats. Gruppbostaden har också gemensamt allrum med matbord, soffor och TV där vi kan umgås.

Kommunikationer, service och miljö

Bussförbindelser finns i närheten av vårt boende. Från oss är det nära både till fridfulla Nyckelvikens friluftsområde och livliga affärscentrumet Nacka Forum med butiker, matställen, service och annat utbud.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Rudsjövägen finns cirka 13 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.