hServiceboende

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism
6

LSS-boende i Stockholm

Roshagens servicebostad inom LSS vänder sig till dig med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt med eventuella psykiatriska tilläggsdiagnoser. Vi är speciellt inriktade på ADHD/ADD, Aspergers syndrom och autism.

På Roshagens boende vill vi att du ska få leva så självständigt som möjligt. Samtidigt som du ska känna dig trygg med den service vi omger dig med. Det är dina behov och önskemål som styr vårt arbete. Vi är noga med att respektera dina åsikter och din unika personlighet. Boendet är bemannat dygnet runt, året om, och på nätterna har vi sovande jour.

Måltider och anhörigträff

Du lagar maten i din egen lägenhet och får hjälp i köket om du behöver. Helger och högtider kan vi erbjuda gemensamt firande med mat och dryck. Finns det intresse så bjuder vi in anhöriga och legala företrädare till gemensamma eller enskilda träffar någon gång per år.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Roshagen

Roshagens servicebostad ligger i Skärvik på Ekerö nära det natursköna fritidsområdet Jungfrusundsåsen. Serviceboendet består av sex lägenheter i tre enplanshus. Du bor i en egen lägenhet är på cirka 46 kvadratmeter. Den har kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning, toalett och dusch samt uteplats. Du har tillgång till en servicelägenhet för umgänge, gemensamma aktiviteter mm.

Kommunikationer, service och miljö

Cirka 100 meter från Roshagens servicebostad finns en busshållplats där man tar bussen till Skärvik. Bilparkering finns i anslutning till boendet. Cirka tio minuters bilfärd bort ligger Ekerö centrum med service, butiker, med mera. Vi har nära till naturen och omges av cykel- och promenadvägar.

På Roshagen finns cirka åtta medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.