Visa alla bilder

hServiceboende

Egen regi
1
LSS 9§9
Vuxna
Autism
11

LSS-boende i Skåne

Rapsängens LSS-serviceboende vänder sig till vuxna med autismspektrumtillstånd och/eller utvecklingsstörning.

Omgiven av en tydlig miljö, där du känner dig trygg, får du stöd att bli allt mer självständig i vardagslivet. Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för daglig sysselsättning och fritidsaktiviteter som passar dig.

Som boende på Rapsängen kan du delta i daglig verksamhet genom Skoa, Solängens karriär- och arbetscentrum. Skoa hjälper dig att hitta en väg ut i samhället till praktik eller arbete. Du kan också utveckla dina kreativa och skapande talanger genom Skoas verksamhet.

Med vårt läge på Österlen har du nära till friluftsliv och naturaktiviteter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Rapsängen

Rapsängens serviceboende består av elva lägenheter i samhället Hammenhög på skånska Österlen. Du bor i en egen tvårumslägenhet med kök och badrum och har tillgång till en gemensam lokal för fikastunder eller andra trivselaktiviteter.

Hammenhög erbjuder en lugn miljö med såväl nära till naturen som till Ystad och Simrishamn varifrån man kan resa vidare till Malmö, Lund och Kristianstad.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.