hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
5
Vuxna

Vi vänder oss till dig med olika funktionsnedsättningar, såsom Downs syndrom eller autism. Med personal som är duktig på att tolka, och med stark vilja att förstå just ditt sätt att kommunicera arbetar vi efter dina mål och önskningar för att du ska få en chans att utvecklas och bestämma hur du vill att ditt liv ska se ut. Aktiviteterna på boendet styrs av dina intressen och vi gör båda saker i grupp, enskilt och i mindre grupper så att alla får chansen att göra det de vill.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Rådjursstigens Gruppbostad

Boendet är beläget i vackra Sunnersta nära skog och bad med en stor trädgård där vi brukar grilla, fika och spela spel på sommrarna. Buss 8 och 11 tar dig till närbelägna Gottsunda Centrum eller Uppsala centrum.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Rådjursstigens gruppbostad finns cirka 12 medarbetare med olika anställningsformer. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.