Visa alla bilder

hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
16

Riktigt och viktigt arbete som sätter guldkant

Primo dagliga verksamhet vänder sig till dig med lindrig till måttlig funktionsnedsättning.

På LSS-verksamheten Primo får du ett både riktigt och viktigt arbete, där du behövs och där man frågar efter dig. Primo ligger i Saltsjöbadens sjukhus. Du arbetar sida vid sida med personalen på vårt systerföretag Vardagas äldreboende och deltar i den dagliga driften. Som en extra resurs sätter du guldkant på de äldres tillvaro. Vi har arbetsuppgifter som exempelvis vaktmästare, posthantering och att sköta kioskvagnen.

En av våra allra viktigaste uppgifter är att hjälpa de boende att komma till och från olika aktiviteter som promenader, föreläsningar, frågesporter och bingo. Våra arbetstagare hjälper också personalen med frukost- och lunchdisk, städning och andra arbetsuppgifter på äldreboendet.

Det finns alltså många arbetsuppgifter du kan prova på. För oss är det viktigt att du får utvecklas i din egen takt. Vi anpassar vårt stöd till dina unika förutsättningar och justerar nivån på stöd i takt med att du blir allt säkrare i din roll på arbetet. När du börjar hos oss får du en kortare introduktionsutbildning i äldreomsorg.

Du är välkommen på studiebesök. Om du tycker det är svårt att välja rätt arbete får du gärna praktisera hos oss innan du bestämmer dig för var du vill arbeta.

Arbetsglädje och gemenskap

Det är viktigt att trivas och ha roligt tillsammans och vi anordnar fester och jippon på enheten flera gånger per år. Vi deltar även i gemensamma aktiviteter med övriga dagliga verksamheter i Nytidas egen regi i Stockholmsområdet. Exempel på dessa är Friidrottsdag, Mästarnas mästare och gemensam Julfest.

Praktikplats på arbetsplats

Du har också möjlighet att komma ut på arbetspraktik med stöd av handledare från Da Capo. Da Capo kartlägger dina förmågor och du får sedan hjälp att hitta en arbetsplats för din praktik. På detta sätt kan du ha daglig verksamhet och praktik parallellt.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Primo

Vi har utrymmen för både gemenskap och lugna pauser. Primo och äldreboendet ligger nära havet och strövområden. Saltsjöbanans tågstation, med förbindelse till Slussen, har vi på gångavstånd.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Primo finns tre medarbetare som har relevant utbildning inom social omsorg i form av omvårdnadsprogram. Arbetshandledarna har ett stort engagemang, rätt utbildning och lång erfarenhet av att ge stöd till dem som jobbar med anpassat arbete.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.