Norrtälje

hDaglig Verksamhet
Norrtälje, Stockholm
1 av 14 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Norrtälje är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum eller förvärvad hjärnskada.

Vi kan även erbjuda ett sammanhang för dig som har din psykiska hälsa som den största utmaningen. Här möter du andra i liknande situation. Huvudfokus är att du ska må bättre och hitta strategier för en hållbar vardag och för att nå dina mål.

För dig som hamnat i ofrivillig isolering har vi ett arbetssätt för att stärka dina resurser att komma vidare ut i livet. Genom samverkan, relation, högmotiverande aktiviteter och lösningsfokus kan vi hjälpa till att hitta en väg framåt. Vi kallar arbetssättet för Kliv ut.

Vi erbjuder en individuellt anpassad och utvecklande daglig verksamhet. Här är det är dina mål och visioner som styr. Tillsammans jobbar vi mot tydliga mål och ett individanpassat schema. Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Aktiviteter
Vi kan erbjuda många olika typer av aktiviteter och vi har därför delat upp dem i olika verksamhetsinriktningar:

  • Jobb & Utbildning
  • Kultur & Skapande
  • Träning & Hälsa
  • Djur & Natur
  • Person & Relation

Aktiviteterna inom de olika inriktningarna bedrivs i grupp eller enskilt, allt utifrån dina individuella förutsättningar och målsättningar samt ramar för verksamheten. Verksamhetsinriktningarna innehåller aktiviteter som bedrivs både inne på vår verksamhet och ute på exempelvis praktikplats, gym eller i badhus.

Fysisk miljö

Verksamheten ligger i Norrtälje, i området Grind i stadskärnans utkant.

Lokalen ligger på markplan och är ljus med många fönster. Ingången är tillgänglig med ramp samt automatisk dörröppnare. Vi har ett större gemensamt matrum och ett litet kök. I lokalen finns kontor, träningsrum, skapanderum och arbetsrum. Liten WC med dusch samt en HWC (handikappanpassad toalett).

Vi har en liten närbutik, en pizzeria och en skola som närmaste grannar. Det är promenadavstånd till grönområde och hav. Stadsbussen stannar cirka 250 meter från verksamheten.

Om medarbetarna

Vi som arbetar i verksamheten kallas coacher och har olika utbildningar för att göra den bästa matchningen för dig som har din verksamhet här. I arbetsgruppen finns bland annat socionomer, arbetsterapeuter, sjukgymnaster och undersköterska/mentalvårdare.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Lyssna