hHVB

Egen regi
LVU, SoL 7.1.1
Barn & Unga
5
15-20 år

Munkedal HVB är ett boende med fem platser som riktar sig till ungdomar i åldrarna 15 till 20 år med beteende- eller självskadeproblematik, ofta i kombination med en underliggande neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. De ungdomar som kommer till oss lever ofta med olika destruktiva beteenden och svårigheter att klara sin skolgång. Många har en neuropsykiatrisk diagnos inom autismspektrum. En placering kan också bli aktuell när familjen behöver stöd under en kortare eller längre period. I vissa fall kan man placeras hos oss och samtidigt genomgå en neuropsykiatrisk utredning. Självklart arbetar vi i nära samarbete med både föräldrar och handläggare.

Munkedal HVB var tidigare en del av Stöd & Resurs men ingår nu i Nytida.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Munkedal HVB

I ett lugnt bostadsområde i det lilla samhället Munkedal ligger vårt HVB-hem. Boendet har fem ungdomsrum, två personalsovrum, ett kontor, kök, tvättstuga, samt ett stort vardagsrum Med gångavstånd till Munkedals centrum, samt goda reseförbindelser till såväl kusten som Göteborg och Uddevalla, finns bra möjligheter till studier och sysselsättning i närområdet. Här finns plats för fem ungdomar varje rum är nyrenoverat och fräscht. I anslutning till huset finns en härlig altan samt en trädgård på hela 900 kvadratmeter med ett nybyggt växthus.

Vi har en hög kontinuitet i personalgruppen och värdesätter egenskaper som lyhördhet, engagemang, värme och humor. Personalgruppen består av åtta medarbetare där enhetschefen har en samordnande funktion. Verksamheten bemannas av två till tre personal per dag, anpassat efter behov. Våra medarbetare får kontinuerlig handledning och fortbildning utifrån aktuell forskning och vetenskap och har goda kunskaper och erfarenheter inom NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar). De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg och sjuksköterska- eller socialpedagogsutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.