hServiceboende

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
17

LSS-boende i Östergötland

Mörnersgatans LSS-serviceboende vänder sig till dig med någon form av funktionsnedsättning.

Dina behov och önskemål styr planeringen av ditt boende. När du flyttar in i en av våra lägenheter får du en egen kontaktperson. Han eller hon hjälper dig med fickpengar och olika inköp och du kan också få hjälp att ta hand om vissa räkningar. Kontaktpersonen har också ansvaret för att göra aktiviteter med dig och håller kontakt med närstående.

Aktiviteter

Vi gör mycket på både egen hand och tillsammans. Vi fikar och äter ihop, liksom spelar spel, bakar, ser på film eller bara umgås. Vi ger oss också gärna iväg för att göra utflykter, spela minigolf, åka på semester, gå på bio eller café, och mycket annat. Du kan själv lämna förslag på aktiviteter, och du bestämmer självklart alltid vilka aktiviteter du vill delta i.

Måltider och anhörigträff

Alla dagar utom torsdag och söndag äter vi måltiderna tillsammans. På helgerna dukar vi fint. Alla som vill firar tillsammans jul, nyår, påsk och midsommar med mat och dryck. Vill du laga maten själv i din lägenhet, kan du få hjälp av personalen. Personalen tillagar annars all mat i vår baslägenhet.

Varje år träffar du och vi dina anhöriga eller legal företrädare och följer upp ditt boende och går igenom önskemål och synpunkter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Mörnersgatan

Lägenheterna ligger i centrala Linköping. Du bor i en egen lägenhet med kök och badrum med dusch. Till boendet hör en baslägenhet med kök och ett rum där vi äter samt ett där vi umgås och kan titta på TV.

Kommunikationer, service och miljö

Du har nära till bussförbindelser. I närheten av baslägenheten finns bland annat Strandpromenaden och Trädgårdsföreningen. På fem till tio minuters gångavstånd finns Linköpings centrum med service, butiker, nöjen, restauranger, med mera.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Mörnersgatan finns cirka tio medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska från kommunen.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.