hÖppenvård

Egen regi
SoL
Barn & Unga

Nytida Målets öppenvårdsverksamhet i Stockholm Södra arbetar med ungdomar som har hamnat i svårigheter på grund av psykosociala påfrestningar, eller har det besvärligt på grund av psykisk ohälsa, missbruk, våld eller kriminalitet. Kontoret finns i Skarpnäck med goda kommunikationer till kringliggande kommuner men verksamheten bedrivs i huvudsak i den unges närmiljö.

Vi bedriver också ett stödboende i Tallkrogen med nio fullt utrustade lägenheter. Lägenheterna ligger i en byggnad som är insprängd i ett lugnt villaområde. Sedan Målet startade 1998 har vi bedrivit öppenvård och mött många unga som, med stöd av oss, lyckats vända sina liv och hittat sina platser i samhället.

"Det som varit bra med Målet är att man får så mycket stöd med allt ett liv har att ge och dess måsten. Målet räddade mitt liv, utan er hade jag inte funnits TACK!!"

Vi bygger på det som fungerar

Även om vi ofta får kvitton på att ungdomarna uppskattar oss vet vi att det är den unge själv som gör det största jobbet. Det här är en viktig orsak till att de klarar sig så bra efter kontakt med oss. Sex månader efter avslut uppger 78 procent av de unga att de mår bättre eller mycket bättre än innan placering hos oss. Av uppdragsgivarna uppger 96 procent att de skulle kunna tänka sig att placera på Målet igen.

Vi ser möjligheterna

Målet har sedan 1998 hjälpt unga och vuxna att komma vidare i sina liv. Vi utgår från grundtanken att alla duger och att varje individ har förutsättningar att växa. Genom att fokusera på möjligheterna bryter vi negativa mönster och hittar vägar till framgång. Tillsammans med våra coacher får varje ung människa chans att hitta sammanhang och situationer där de känner sig delaktiga och kan utvecklas och växa utifrån sina egna förutsättningar.

Framgångsrikt alternativ

Vi arbetar med ungdomar som har hamnat i svårigheter på grund av psykosociala påfrestningar, som har det besvärligt på grund av psykisk ohälsa, missbruk, våld eller kriminalitet. Gemensamt för dessa unga människor är att de har svårt att förändra sin situation på egen hand. Målet är det framgångsrika alternativet till institutionsvård.

Behandlingar

- Familjeproblem
- Kriminalitet
- Metoder öppenvård
- Missbruk
- Neuropsykiatriska problem
-Praktikplats inom öppenvården
- Psykosociala problem
- Skolproblem
- Sociala problem
- Träningslägenhet & stöd i boende
Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Målet Stockholm Södra

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik