Kontakt under jul- och nyårshelgerna

Behöver du en placering med kort varsel
24-26/12, 28-31/12 samt 1/1 och 4-6/1?

Kontakt under jul- och nyårshelgerna

Jessica Orest 070-5272590

hStödboende, Öppenvård

Egen regi
SoL
Barn & Unga, Vuxna
stödboende 16-20 år, öppenvård 16-30 år

Nytida Målet Norrköpings stödboende i träningslägenhet är ett alternativ för unga från 16 år där ett boende helt på egen hand inte är aktuellt. I träningslägenheten ges ungdomen kvalificerad hjälp av ungdomsbehandlare för att få de kunskaper både praktiskt och känslomässigt som behövs för att framöver klara ett helt eget boende. Alla ungdomar har tillgång till dygnet runt beredskap och kan alltid nå en ungdomsbehandlare. Lägenheterna ligger enskilt i allmänna bostadshus och är fullt utrustade med möbler, husgeråd, TV och internet. Insatsen är ofta bra att initialt kombinera med någon av öppenvårdsinsatserna startskottet eller kvalificerat kontaktmannaskap för att skapa bästa möjliga struktur för den unge också utanför boendet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Målet Norrköping

Våra lägenheter finns i Norrköping, Söderköping och Finspång. Husdjur är välkomna!

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.