hFritids, LSS-fritids

Egen regi
1
LSS 9§6
Barn & Unga
ADD, ADHD, Aspergers, Autism, Dubbeldiagnoser, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF

Korttidsvistelse utan övernattning i Stockholm

Lundis är en verksamhet för barn och ungdomar med NPF – neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (högfungerande autismliknande tillstånd). I verksamheten träffas barn och ungdomar en eller två eftermiddagar/kvällar i veckan i permanenta grupper med fast personal. Grupperna är indelade efter ålder, intressen och stödbehov och varje grupp har sitt eget aktivitetsschema som barnen/ungdomarna skapar i samråd med personalen. Tillsammans provar vi sedan på olika aktiviteter i våra lokaler eller ute på stan. Vi äter alltid middag tillsammans och hämtar samt skjutsar hem den som vill med verksamhetens bil. Hos fritidsverksamhet Lundis har vi grupper från 7 år och uppåt.

Lundis var tidigare en del av Stöd & Resurs som nu ingår i Nytida.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Lundis - korttidsvistelse utan övernattning

Fysisk miljö och verksamheter

Lundis är vår hemtrevliga fritidslokal i Solna. Här finns biljardbord, pingisbord, biosalong, flera datorer och TV-rum där man kan spela tv-spel. På Lundis finns kök med matplats där vi lagar mat och äter tillsammans.

På Lundis finns många möjligheter att göra roliga saker tillsammans, men här kan man också hitta en lugn vrå för exempelvis läxläsning eller om man bara vill ta det lugnt.

När vi inte är på Lundis gör vi olika aktiviteter på stan. Det kan exempelvis vara bowling, bad, klättring, gokart och bio. När vi gör aktiviteter på stan så äter vi alltid middag på restaurang.

Lundis ligger i ett bostadsområde och fritidslokalen är uppdelad i två våningar med flera spelrum.

Från Lundis är det gångavstånd 10-15 min till t-bana Solna Centrum samt t-bana Västra skogen. Fritidslokalen ligger också nära Skytteholmsparken dit ungdomar kan gå tillsammans med personalen för lek och annat skoj.

Om medarbetarna

På Lundis jobbar 8 fritidsledare. 5 fritidsledare som har fastanställning samt 3 fritidsledare som jobbar fasta grupper i veckan. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel undersköterskeutbildning, lärare, eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.