Lunda daglig verksamhet för vuxna

hDaglig Verksamhet
Solna, Stockholm

Om verksamheten

Nytida Lunda är en daglig verksamhet enligt LSS som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum som även kan ha lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Vi erbjuder ett stort utbud aktiviteter som ska vara meningsfulla och utvecklande. Vi undersöker noga vad just du är intresserad av innan du börjar hos oss.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Hos oss ska det vara roligt, utvecklande och meningsfullt att jobba!

Aktivitetsutbud

Hos oss kan du ta del av våra fem verksamhetsinriktningar:

Jobb & Utbildning
Vill du ut och göra praktik? Då kan vi hjälpa dig med det! Vi erbjuder även flertalet interna praktiker såsom monteringsjobb och sorteringsuppdrag vi gör till företag.

Kultur & Skapande
Vi erbjuder en mängd olika former av skapande i form av diamond painting, måleri, pärlande och textilt skapande.

Träning & Hälsa
Det är viktigt att röra på sig. Ibland har vi till exempel spontandans på enheten och vi går ut på långa promenader.

Djur & Natur
Vi går ut på promenader och har även fotoaktiviteter där vi passar på att njuta av naturen i vårt närområde.

Person & Relation
Hos oss finns möjlighet att vara i det lilla sammanhanget, för de som behöver det. Vi spelar en del spel tillsammans. Vi har även matlagningsgrupp och bakningsgrupp, med fokus på framförallt vegetarisk matlagning.

 

Fysisk miljö

Verksamheten ligger på en mysig gata, på markplan i ett bostadsområde. Det är en kort promenad från både Solna Centrum tunnelbanestation och Västra Skogens tunnelbanestation, det går även bussar i nära anslutning till lokalen.

Lokalen består av ett stort sällskapsrum där det finns plats för olika gemensamma aktiviteter. Vi har också ett rum för enskilt arbete, pyssel och spel.

Om medarbetarna

Hos oss arbetar medarbetare med gedigen kunskap och erfarenhet av målgruppen. Vi arbetar med engagemang och högt intresse för individens behov.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Det här händer på Lunda

Lyssna