hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
ADD, ADHD, Autism, Downs syndrom

LSS-boende i Östergötland

Lötgatans LSS-gruppboende vänder sig till vuxna med bland annat ADHD/ADD, autism, Downs syndrom och personer med olika former av funktionsnedsättningar.

Hos oss på Lötgatan har du ett tryggt boende där du kan utvecklas i din egen takt efter din förmåga och dina förutsättningar. Vi sätter upp dina personliga mål i en genomförandeplan som vi utformar tillsammans med bland andra dig och din kontaktperson. Boendet är bemannat dygnet runt med sovande jour nattetid.

Aktiviteter

På våra veckomöten kan du vara med och tycka till om livet på boendet och besluta om de gemensamma aktiviteterna på Lötgatan. Du väljer naturligtvis själv vilka aktiviteter du vill delta i. Vi planerar självklart också personliga aktiviteter bara för dig, där vi är noga med att du ska få göra sådant du verkligen är intresserad av.

Anhöriga och närstående

Vi har bra kontakt och nära samarbete med anhöriga och legala företrädare, vilket vi ser som en viktig tillgång. Dessutom har vi gemensamma anhörigträffar 2 gånger per år.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Lötgatan

Du bor i en av våra sex lägenheter. Gruppbostadens gemensamma utrymmen är lättillgängliga. En braskamin i vårt gemensamma vardagsrum ökar trivseln ytterligare.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Lötgatan finns cirka 10 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller stödpedagogik.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.