Lojovägen

hGruppbostad
Lidingö, Stockholm
Öppnar preliminärt Q1 2025

Om verksamheten

Lojovägen är en gruppbostad enligt LSS som vänder sig till dig med en diagnos inom autismspektrum och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

Individen i fokus

På Lojovägen vill vi att du ska kunna leva ett så självständigt och gott liv som möjligt. Vi utgår från dina behov, starka sidor och intressen. Målet är att bidra till att du får en trygg vardag där du också känner dig stimulerad.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Arbetssättet är individanpassat för att varje enskild boende ska ha de bästa förutsättningar för livskvalitet, delaktighet, självbestämmande och meningsfullhet. Med lugn, trygghet och struktur ger vi dig stöd att använda dina styrkor och att bejaka dina intressen.

Vi tycker att det är viktigt att ha roligt tillsammans samtidigt som vi värdesätter struktur, ordning och reda.

Fysisk miljö

De sex boendelägenheterna är på 31-35 kvadratmeter. De består av hall, kök, matplats, vardagsrum och sovrum i öppen planlösning samt badrum. Fyra av lägenheterna har balkong och de resterande två har uteplats.

I direkt anslutning till lägenheterna finns de gemensamma delarna som består av kök, matplats och vardagsrum i öppen planlösning samt en uteplats. Här kan du umgås med grannar och personal när du vill. Här firar vi till exempel högtider tillsammans. I de gemensamma delarna finns även en tvättstuga som du kan boka.

Det är gångavstånd till livsmedelsaffär och till närmsta hållplats är det ca 300 meter. Därifrån tar du dig med Lidingöbanan till Ropsten på 12 minuter och från Ropsten tar det ca 8 minuter till T-centralen med tunnelbana. Med Lidingöbanan tar du dig även till Lidingö centrum med det mesta av samhällsservice såsom apotek, café, bibliotek, klädbutiker och så vidare.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsverksamhet Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel utbildningar inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Så är det att bo i en gruppbostad

Visa hela beskrivningen

Lyssna