hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna
6

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Linvägens Gruppbostad

Gruppbostaden ligger alldeles i närheten av lilla Djurgården som är ett strövområde med elljusspår och fina skogsområden. Det är promenadavstånd till både mataffär och busshållplats. Gruppbostaden består av ett stort gemensamhetsutrymme med kök och allrum, en stor trädgård med en gemensam uteplats under tak. Det finns sex lägenheter varav tre har en helt öppen planlösning med sovavdelning och resterande har istället ett litet sovrum med dörr. Alla lägenheter har köksavdelning, badrum samt utgång till en egen uteplats.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Linvägens gruppbostad finns 13 st medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.