Kom och träffa oss eller boka digital visning!

Nu välkomnar vi till enskilda besök på plats eller digitalt för dig som arbetar i kommun, söker daglig verksamhet eller är aktiv i en intresse- eller anhörigorganisation. Säkert och enkelt. Fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Välkommen!

Boka visning

Nytida Kung Saga DV

hDaglig Verksamhet
Hägersten, Stockholm
1 av 5 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Nytida Kung Saga är en daglig verksamhet som vänder sig till dig med diagnos inom autismspektrum och som även kan ha lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning.

Vi arbetar individanpassat utifrån Nytidas ramverk för pedagogik (läs mer här >>) som bygger på lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Vi erbjuder en stor variation av aktiviteter som ska vara meningsfulla och utvecklande för individen. Vi undersöker noga vad just du är intresserad av innan du börjar hos oss.

Hos oss ska det vara roligt, utvecklande och meningsfullt att jobba!

Så här kan en dag på Kung Saga DV se ut
Du kommer till jobbet och börjar med att heja på alla dina kollegor och hänga av dig jackan i vårt kapprum som också är ett gammalt bankvalv. Du fixar kanske en kopp kaffe eller té med hjälp av våra coacher, eller på egen hand om du kan det. Vid 10.00 börjar aktiviteten, just idag är det experimentgrupp som står på schemat på förmiddagen. Vi ska experimentera med att göra flygplan och sen tävla för att se vems flygplan som kom längst! Sedan är det dags för lunch och då går vi upp på övervåningen och värmer vår medhavda mat. Vi går sen ut i solen och tar en härlig promenad runt kvarteret för att få upp energin. När vi är tillbaka så är lokalen helt annorlunda och nu börjar vår stationsträning! Efter en gemensam uppvärmning börjar vi beta av stationerna och får jobba med hela kroppen, oavsett om vi använder rullstol eller går. Vi avslutar med en gemensam stafett till låten Eye of the Tiger och sen har vi avslappning.

Tack för idag, vi ses igen imorgon!

Du kan ta del av våra olika verksamhetsinriktningar:

Kultur & Skapande
Vi erbjuder en mängd olika former av skapande hos oss, med showgrupp (teater, musik och dans), dansgrupp, bildskapande, syjunta och podd är några av våra skapandeformer.

Träning & Hälsa
Vi tycker om att röra på oss och gör det i olika former flera gånger i veckan. Vi erbjuder bland annat dagliga promenader, en längre utflykt en gång i veckan, individuell träning och gruppträning.

Djur & Natur
På Kung Saga DV gillar vi naturen! Vi är därför ute dagligen i vårt närområde och har även längre aktiviteter utomhus. Vi är ute året om så kläder efter väder är en bra devis hos oss.

Jobb & Utbildning
Vill du ut och göra praktik? Då kan vi hjälpa dig med det!

Person & Relation
Vi gör en egen podd på Kung Saga DV där vi bland annat får lära känna varandra bättre genom intervjuer. Vi har även matlagnings- och bakningsaktiviteter flera gånger i veckan där vi tillsammans lagar maten. Vi spelar spel som är en utmärkt aktivitet för att öka gemenskapen och vi gör väldigt mycket tillsammans på enheten.

Fysisk miljö

Våra lokaler är belägna i en gammal bank, så bland det första som möter en är vårt bankvalv där vi nu har kapprum. Lokalerna är nyrenoverade, ljusa och fräscha. Vi har rum för skapande, rörelse, dans, en musikstudio, datorrum samt rum för upplevelse och vila. Vi har fyra toaletter, kök och mötesrum.

Granne med enheten finns mataffär, restauranger samt Telefonplans tunnelbanestation.

Vill du se hur det ser ut? Kika på vår digitala rundvandring som finns på vår instagram! NytidaKungSaga heter vi där. Den ligger under ”videoklipp”.

Om medarbetarna

Våra medarbetare är gedigen kompetens inom målgruppen. Vi har ett brett intressespann bland våra medarbetare med friluftsaktiviteter, bakning och kreativt skapande.

Så är det att vara på en daglig verksamhet

Visa hela beskrivningen

Lyssna