hSärskilt boende

Entreprenad
Vuxna
10

Stöd och gemenskap på dina villkor

Kummelbygårdens stödboende vänder sig till dig som har en psykisk funktionsnedsättning.

När du bor hos oss ska du känna att du har inflytande och själv bestämmer över din livssituation. Därför arbetar vi enligt ESL-pedagogiken, Ett självständigt liv. Den innebär att du själv är delaktig i allt som rör dig och ditt liv. Det är du som tillsammans med personalen ska göra vardagen meningsfull och rik på innehåll. Samtidigt som vi vill att du ska kunna leva så självständigt som möjligt, finns vi på plats för service och stöd dygnet runt, nattetid med sovande jour.

Du får en egen kontaktperson som har huvudansvar för att allt runt omkring dig fungerar. Tillsammans gör ni en genomförandeplan som är grunden för det fortsatta arbetet. Genomförandeplanen tar upp din aktuella situation och dina mål på kort och lång sikt för att utveckla olika färdigheter.

Måltider

Du kan välja att tillaga dina måltider i din egen lägenhet eller att äta alla eller vissa måltider i det gemensamma köket där det serveras frukost och middag. Lunch ansvarar du själv för, med stöd av personal om du så önskar.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kummelbygård

Kummelbygården består av tio lägenheter fördelade på tre våningsplan. Du bor i en egen enrumslägenhet med kokvrå och badrum. Du har tillgång till gemensamma utrymmen som vardagsrum med TV, kök, tvättstuga och träningsrum. Vi har också en uteplats med blommor och fontän.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Kummelbygården finns cirka sex medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbunden Almega Vårdföretagarna och Almega Tjänsteföretagen, för våra skolor, med flera olika fackförbund.