Visa alla bilder

hBarn- och ungdomsboende

Egen regi
1
LSS 9§8
Barn & Unga
ADHD, Autism, Intellektuell funktionsnedsättning
5

LSS-boende i Lödöse

Kullabacken är ett LSS-boende som vänder sig till barn och ungdomar mellan tio och tjugo år med tillstånd inom NPF och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

På Kullabacken stöttar vi dig steg för steg mot att bli allt mer självständig, som en förberedelse inför livet som vuxen. Vi utgår från dina behov, starka sidor, intressen och drömmar utifrån tydliggörande pedagogik i vårt arbete. I all verksamhet tar vi hänsyn till din rätt till delaktighet och självständighet utifrån din förmåga.

Som boende hos oss har du stor möjlighet till en elevplats på Solhagaskolan här i Lödöse, verksamhetens egen fristående skola. Skolan omfattar grundsärskola samt gymnasiesärskola med individuella programmet.

Måltider

Alla måltider tillagas från grunden av oss själva på boendet.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Kullabacken

Kullabackens barn- och ungdomsboende ligger på bottenvåningen i en herrgård centralt i Lödöse. Du bor i ett eget rum och har tillgång till bland annat hobby- och lekrum samt herrgårdsparken för uteaktiviteter. Lödöse har kollektivtrafikförbindelser med Göteborg och Trollhättan och ett mindre köpcentrum med bland annat livsmedelsbutik, pizzeria och frisör.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Kullabacken finns 18 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.