Kullabacken barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Lödöse, Lilla edet, Västra Götaland
1 av 2 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Kullabacken är ett LSS-boende som vänder sig till barn och ungdomar mellan tio och tjugo år med tillstånd inom NPF och/eller intellektuell funktionsnedsättning.

På Kullabacken stöttar vi dig steg för steg mot att bli allt mer självständig, som en förberedelse inför livet som vuxen. Vi utgår från dina behov, starka sidor, intressen och drömmar utifrån tydliggörande pedagogik i vårt arbete. I all verksamhet tar vi hänsyn till din rätt till delaktighet och självständighet utifrån din förmåga.

Som boende hos oss har du stor möjlighet till en elevplats på Solhagaskolan här i Lödöse, verksamhetens egen fristående skola. Skolan omfattar grundsärskola samt gymnasiesärskola med individuella programmet.

Måltider

Alla måltider tillagas från grunden av oss själva på boendet.

Fysisk miljö

Kullabackens barn- och ungdomsboende ligger på bottenvåningen i en herrgård centralt i Lödöse. Du bor i ett eget rum och har tillgång till bland annat hobby- och lekrum samt herrgårdsparken för uteaktiviteter. Lödöse har kollektivtrafikförbindelser med Göteborg och Trollhättan och ett mindre köpcentrum med bland annat livsmedelsbutik, pizzeria och frisör.

Om medarbetarna

På Kullabacken finns 18 medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen