hDaglig Verksamhet

Entreprenad
LSS 9§10
Vuxna
ADD, ADHD, Aspergers, Autism
10

Daglig verksamhet med konstnärlig inriktning

Karlaplans dagliga verksamhet vänder sig för närvarande främst till personer med neuropsykiatriskt funktionsnedsättning som ADHD, ADD, Aspergers syndrom och Autism, men även till personer som i vuxen ålder fått en hjärnskada.

På LSS-verksamheten Karlaplan får du ägna dig åt aktiviteter inom följande områden konst, hantverk och IT/data och friskvård. Du kan även prova på att tillverka chokladpraline och bakning. Flera av de som deltar i vår verksamhet arbetar också på en praktikplats – något som vi försöker hjälpa till att hitta, om du vill.

Innehållet inom dessa områden tas fram tillsammans med deltagarna som går på verksamheten. Detta görs via exempelvis enkäter och deltagarmöten.

Måltider och anhörigkontakt

Vi bjuder på frukost. Du tar med dig egen lunch som du äter gemensamt med övriga på verksamheten. Vid jul bjuder vi på jullunch. För att alla ska känna sig trygga bestämmer vi tillsammans om på vilket sätt vi ska samarbeta med dina anhöriga eller legala företrädare.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Karlaplan

Buss och tunnelbana finns inom gångavstånd och vi har också nära till butiker, service och restauranger.

På Karlavägen finns cirka fem medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Flera i personalen har konstnärlig bakgrund och utbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.

Karlaplan på Instagram