Kaptensgatan för vuxna

hBoendestöd
Motala, Östergötland

Om verksamheten

Kaptensgatan är ett kategoriboende med inriktning samsjuklighet, vilket innebär att målgruppen är  vuxna med missbruksproblematik, ofta långvariga och utöver det förekommer psykiska och/eller somatiska funktionsnedsättningar. Målet med boendet är att du som bor på Kaptensgatan ska få ett tryggare socialt liv, minska de negativa konsekvenserna och få en ökad livskvalitet. Vi har tydliga rutiner för närvarokontroll och har tillsyn minst en gång om dagen. Vi har nolltolerans mot hot och våld. Vi arbetar individuellt utifrån dina behov och upprättar tillsamman med dig en genomförandeplan för att tillgodose ditt behov av stöd och hjälp att sköta ditt dagliga liv och dina kontakter.

Fysisk miljö

Kaptensgatan ligger i ett bostadsområde nära centrum med bra kommunikation. Det är nära till affärer och grönområden. På Kaptensgatan bor du i en egen lägenhet från 32 kvadratmeter. Du har tillgång till gemensamma utrymmen för måltider, umgänge och att se på TV samt även en uteplats. Vi erbjuder även aktiviteter. Vi arbetar individuellt utifrån dina behov och upprättar tillsammans med dig en genomförandeplan.

Om medarbetarna

På Kaptensgatan finns sex medarbetare. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Visa hela beskrivningen