hKorttidsboende

Entreprenad
SoL 7.1.2, SoL 7.1.3
Vuxna
12

Inslussboende för hemlösa

Insluss är ett korttidsboende för män och kvinnor i åldern 25-64 år. De personer som bor här kan ha missbruksproblem, psykisk funktionsnedsättning, neruopsykiatriska funktionsnedsättningar eller samsjuklighet. De erbjuds personligt stöd och motivationsskapande insatser för en förändrad livssituation, i syfte att på sikt erhålla ett mer permanent boende eller behandling.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Insluss

Fysisk miljö och faciliteter

Insluss ligger i Pettersbergs centrum och det är nära till livsmedelsbutik, post och pizzeria. Det är nära till busshållplats och det tar 10 min med bussen till centrum. I närheten finns också Vallby Friluftsmuseum.

Om medarbetarna

På Insluss är vi åtta medarbetare som har lång erfarenhet av arbete med målgruppen. Personalen är beteendevetare, alkohol- och drogterapeuter och behandlingsassistenter.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.