hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
Autism
30

Varierat arbete och gott om frisk luft

Dagliga verksamheten Industri och hantverk i Gnesta vänder sig till dig med utvecklingsstörning, autism/autismliknande tillstånd eller förvärvad hjärnskada.

Målet för oss som arbetar på LSS-verksamheten Industri och hantverk är att anordna arbetsuppgifter och aktiviteter som du upplever meningsfulla och stimulerande. Allt anpassat efter dina önskemål och behov av samvaro, träning, arbete och hjälpmedel. Att vistas utomhus för att få frisk luft och se oss omkring – och inte minst för att vi ska få röra på oss – är en viktig del av vår verksamhet där vi gör vad vi kan för att må bra.

Vår verksamhet

Textil: I denna arbetsgrupp arbetar vi med screentryck, vävning, tovning, broderi och andra textila tekniker. Alla är delaktiga efter sin förmåga i val av färger, kvalitet på inslag och val av produkt.

Snickeri: Vi har ett snickeri där vi tillverkar bruksföremål i trä från grunden. Vi tar fram mallar så de som deltar i verksamheten kan utföra olika arbetsuppgifter som sågning, borrning och slipning. Vi målar även de träprodukter vi tillverkar.

Utevistelse: Varje dag, oavsett väderlek, erbjuder vi alla som önskar att följa med på en promenad. En dag i veckan har vi högläsning utomhus.

Seniorer: I denna grupp gör vi många olika saker. Vi handarbetar, bakar, lägger pussel, sjunger och har högläsning. Veckans höjdpunkt är när vår musikant kommer med sitt dragspel.

Butik: På entréplan ligger vår lilla butik där vi säljer de produkter vi tillverkar i textil och trä.

Lunchen köper vi av Gnesta kommun och serverar den i vår matsal. Vi har även möjlighet att servera specialkost åt den som önskar. Vi håller öppet hela sommaren.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Industri och hantverk

Industri och hantverk håller till i en fabriksbyggnad från 1950-talet som ritats av arkitekten Ralph Erskine. Verksamheten ligger med gångavstånd till bussar och pendel- respektive regionaltåg.

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.