hGruppbostad

Entreprenad
1
LSS 9§9
Vuxna

Hjortens gruppboende vänder sig till vuxna med autism och/eller utvecklingsstörning.

På Hjorten får du hjälp att planera och organisera en trygg vardag som ska kännas meningsfull och rik på innehåll. Vi utgår från dina unika behov. Hos oss får du privat tid med

personalen, såväl i som utanför hemmet. Du har tillgång till personal dygnet runt, året om.

Individen i fokus

Gruppboendet samarbetar med bland annat Hjortens dagliga verksamhet, som ligger alldeles intill. Utifrån dina unika intressen, drömmar, behov och styrkor planerar vi tillsammans för ett gott liv. Med en genomtänkt individuell planering blir varje ny dag lättare att se framför sig. Du känner dig tryggare och kan enklare utveckla dina förmågor och bli allt mer självständig. Målet för oss är att du ska kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

I ett gruppboende har du frihet att välja om du vill umgås med andra eller vara för dig själv i egna lägenheten. I vår trädgård har du tillgång till bland annat vår gemensamma uteplats där vi kan ha fikastunder på dagarna och grilla på kvällarna.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Hjortens Gruppbostad

Hjortens gruppbostad ligger naturskönt i ett nybyggt bostadsområde i Härryda kommun. Det är nära till buss som kan ta dig snabbt till Mölnlycke centrum eller Göteborg. I centrum hittar du affärer, restauranger och caféer. Huset har fyra separata ingångar och ligger i markplan.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, pedagogik eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.