hDaglig Verksamhet

Egen regi
LSS 9§10
Vuxna
Autism
32

Tre kreativa arbetsplatser under ett och samma tak

Gula husets dagliga verksamhet vänder sig till vuxna med autismspektrumtillstånd och utvecklingsstörning.

Hos oss på LSS-verksamheten Gula huset har vi flera arbetsplatser där du kan syssla med bland annat cykelreparationer, trädgårdsarbete och hantverk. Vi erbjuder också specialaktiviteter som demontering av elektronik och social samvaro. I vårt hantverk använder vi återvunnet material som en del av vårt miljöarbete. Till hantverksdelen hör vår butik Solhagaboden där vi säljer det vi själva tillverkat.

Dagliga sysslor och aktiviteter bestämmer vi utifrån dina förutsättningar och starka sidor. Men vi är också lyhörda för vilka intressen och drömmar du har. Hos oss ska du kunna utveckla dina inneboende färdigheter för att kunna leva så självständigt som möjligt.

Aktiviteter

För att du ska få en bra balans mellan daglig verksamhet och fritid samarbetar vi med boenden. Här i Lödöse finns gott om fritidsaktiviteter som bland annat bibliotek, museum, fotboll, bad och ridning. Du kan också delta i aktiviteter på Grottans fritidsklubb, till exempel spela spel, läsa eller bara umgås.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Gula huset

Fysisk miljö och faciliteter

I Lödöse finns kollektivtrafik och tågförbindelser till Göteborg och Trollhättan dit man också kan ta sig via motorväg. I samhället finns exempelvis livsmedelsbutik, museum, pizzerior, café, fotbollsplan och ishall. I närheten har vi också promenadstigar och badsjö.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.