hGruppbostad

Entreprenad
LSS 9§9
Vuxna
6

LSS-gruppbostad i Stockholm

Målet för oss på Gjutarplans LSS-gruppbostad är att ha respekt för din självständighet och rätt att bestämma, och att ge dig rätt förutsättningar för din utveckling. På vårt gruppboende ska du kunna leva ett så självständigt, rikt och meningsfullt liv som möjligt. Här har du möjlighet att både vara för dig själv och umgås med andra.

Aktiviteter

Vi satsar på både återkommande aktiviteter och spontana som passar dig och dina intressen.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Gjutarplan 1 tr

Gruppbostaden ligger mitt i Kallhälls centrum som är fullt av liv och rörelse med bland annat tåg-och busstation i närheten. Samtidigt har du nära till naturen och stillheten där. Inpå knuten har vi skog, Järvafältet och Mälaren, och inte långt härifrån Ängsjö friluftsområde. Du bor i en egen lägenhet och har tillgång till gemensamt kök och vardagsrum.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Gjutarplan finns cirka tio medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.