hStödboende

Entreprenad
SoL 7.1.2
Vuxna

Stödboende i Nacka

Ektorps stödboende vänder sig till dig med någon av följande diagnoser: Aspergers syndrom, bipolaritet/manodepressivitet, depression och ångest, missbruk, personlighetsstörning, psykos, schizofreni, självskadebeteende, tvångssyndrom eller dubbeldiagnos.

Ektorp är ett hem där du har stöd av personalen dygnet runt. Genom att se möjligheter kan vi tillsammans skapa en trygg och meningsfull tillvaro. Du som bor hos oss ska få det stöd och det bemötande som ger dig största möjliga kontroll över ditt eget liv. Du har en självklar rätt att i största möjliga utsträckning själv få bestämma över din vardag och möta respekt för dina behov, förutsättningar och önskemål.

Våra behandlingar

På Ektorp arbetar vi med ESL, Ett självständigt liv, och MI, Motiverande samtal.

Aktiviteter

På veckans husmöte bestämmer vi tillsammans vilka aktiviteter vi ska satsa på. Exempel på aktiviteter inomhus är träning (gym finns på en enhet i närheten), musik, målning och pyssel. Utomhus promenerar vi gärna och gör utflykter.

Måltider

Vi äter alla måltider tillsammans. Personalen lagar maten och du och övriga boende har varsin köksdag då ni hjälper till med matlagningen. Vi firar alla högtider tillsammans med mat och dryck.

Anhörigträff

Under ett år har vi sammanlagt fyra träffar då vi bjuder hit anhöriga eller företrädare. Två av dem är gemensamma och två enskilda.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ektorp

Ektorps stödboende ligger i ett hyreshus och består av sex rum – alltså inte fullvärdiga lägenheter. Du har ett eget rum som du möblerar själv, och har tillgång till gemensamt kök, vardagsrum, två badrum och tvättstuga. Boendet är försett med överfallslarm. Tio till 15 minuters promenad från boendet finns busshållplats och till Ektorps centrum går du på cirka tio minuter. Omgivningen bjuder på flera promenadslingor.

På Ektorp finns cirka 14 medarbetare (alla anställningsformer). Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: medicinskt ansvarig sjuksköterska i kommunal regi samt egen sjuksköterska på boendet. Rehabilitering sker inom kommunen.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.