hServiceboende

Entreprenad
3
LSS 9§9
Vuxna
Schizofreni, Tvångssyndrom
12

LSS-Servicebostad

På Ekhagagatans LSS-servicebostad arbetar vi individuellt utifrån dina behov och förutsättningar. Här bor du i en egen lägenhet som du hyr på ett andrahandskontrakt av Linköpings kommun. Ekhagagatan servicebostad ryms i två enplanshus och varje lägenhet har sin egen uteplats. När du flyttar in hos oss får du sätta dig ner med en personal och gå igenom vilket stödbehov du har och hur du vill att stödet ska genomföras för att du ska känna dig trygg hos oss. När du har lärt känna personalen får du välja vem du önskar att ha som stödperson. Stödpersonen  har ett övergripande ansvar kring utformandet av ditt stöd och ansvarar för att föra vidare viktig information till övriga personalgruppen samt att vid behov bistå i kontakt med anhöriga, legala företrädare och vårdkontakter.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Ekhagagatans servicebostad

Ekhagagatan ligger i Linköping i närheten av Ekholmens centrum med ett stort utbud affärer. Stadsbussarna går i närheten av boendet och det tar cirka 15 minuter att ta sig till centrala Linköping.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Ekhagagatan arbetar nio medarbetare, sju dagpersonal samt två nattpersonal.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.