Dungen barn- och ungdomsboende

hBarn- och ungdomsboende
Tullinge, Botkyrka, Stockholm
1 av 3 bilder
Alla bilder

Om verksamheten

Dungen är en LSS-bostad som vänder sig till dig som har en diagnos inom autismspektrum.

Dina behov bestämmer hur vi arbetar. Vårt mål på är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt när du blir vuxen, och fungera bra både på egen hand och tillsammans med andra. På vägen dit kommer du att träna på vardagliga sysslor som att laga mat, handla och tvätta. Vi jobbar också med kommunikation och en tydlig struktur över dagen genom olika kommunikationsstöd, handdator, schema och olika sätt att hålla rätt på tiden.

Verksamheten genomsyras av en pedagogik som bygger på samspel. För oss på Dungen är det därför viktigt att få veta vad du tycker och vad du vill. Vi vill ha nära kontakt med dina föräldrar, skola, habilitering, BUP (Barn och ungdomspsykiatrin) och andra som står dig nära.

När du flyttar in får du en stödperson. Tillsammans gör vi en genomförandeplan för att du ska få det stöd och den hjälp som du behöver. Genomförandeplanen följs upp och justeras minst en gång i halvåret.

Aktiviteter och anhörigträff

Vi ordnar de aktiviteter du är intresserad av och behöver hålla på med för att må bra. Saker du kan göra på egen hand är till exempel att träna på gym, laga mat eller pussla, för att nämna några aktiviteter. Tillsammans med de andra som bor här kan det handla om att vi har en sång- eller musikstunder, spelar spel eller ordnar disco. Och så har vi Träffen – en lokal speciellt för ungdomar med funktionsnedsättning. Utomhus ger vi oss iväg på exempelvis promenader, vi badar, besöker caféer eller gör utflykter.

Vi är många som arbetar på Dungen och här finns alltid vaken personal på nätterna.

Maten lagar personalen som arbetar på Dungen. Vi äter frukost, lunch, mellanmål och middag tillsammans. Vi är noga med att fira helger och högtider.

Här på Dungen tycker vi att det är viktigt med uppmuntran, lek och gemenskap men också med struktur, ordning och reda.

Minst en gång per termin anordnar vi en träff för de boendes anhöriga.

Fysisk miljö

Dungen ligger i ett lugnt område i Tullinge. Här har du nära till naturen, och hit tar man sig enkelt med till exempel pendeltåf (fem minuters promenad från station) eller bil. Dungen är belägen i en villa med fem platser där du får ett eget sovrum och kan vara tillsammans med de andra i våra gemensamma, stora rum.

Om medarbetarna

Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel omvårdnadsprogram, KY-utbildning inom social omsorg eller socionomutbildning. Hälso- och sjukvård: sjuksköterska, undersköterska och barnsköterska.

Visa hela beskrivningen