hGruppbostad

Egen regi
1
LPT, LSS 9§9
Vuxna
ADHD, Aspergers, Autism, Dubbeldiagnoser, Intellektuell funktionsnedsättning, Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, Psykosociala problem
6

Dahlforsen är en gruppbostad med sex platser. Vi vänder oss till vuxna med intellektuell funktionsnedsättning/autismspektrat.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om Dahlforsen

Dahlforsen är beläget i det lilla pittoreska samhället Urshult. Dahlforsen har närhet till fina promenadstråk i skogsmiljö. Enheten ligger bara ett stenkast från en mindre matbutik med tillhörande restaurangdel. I samhället finns också pizzeria, frisörsalong, badplats och järnaffär. Från Urshult kan du åka buss till Tingsryd som är en större ort, dit tar resan cirka 10 minuter. Urshult ligger fyra mil från respektive städer, Växjö, Karlshamn och Ronneby, för den som vill ha närhet till stadskänslan. Det bor sex personer på Dahlforsen. Det finns fyra ingångar till enheten, vardera ingång ansluter direkt till korridoren där lägenheterna är belägna. Lägenheten består av sovrum, tv-rum, pentry och badrum med dusch. På Dahlforsen finns också ett gemensamhetsutrymme att tillgå, samt gemensam tvättstuga. Dahlforsen byggdes 2009.

I Nytida arbetar vi efter en gemensam pedagogik och med en samsyn kring grundläggande arbets- och förhållningssätt. Vi kallar det Nytidas ramverk för pedagogik. Det består av fem begrepp, eller pusselbitar: tillgänglighet, bemötande, motivation, samarbete och helhetssyn.Vi sätter ihop dessa pusselbitar så att det passar den enskilde personen. Det kallar vi personlig pedagogik.

Läs mer om Nytidas ramverk för pedagogik

På Dahlforsen jobbar nio medarbetare samt några timvikarier, boendestödjarna är blandade åldrar och både män och kvinor. En av dessa medarbetare är även gruppchef.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.