hHVB

Egen regi
LVU, SoL 7.1.1
Barn & Unga
12

Nyrenoverat HVB i Kristianstad

C4 vänder sig till dig som är i åldern 16 till 20 år och har en social problematik med eller utan en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Vi har sammanlagt tolv platser för både tjejer och killar som totalrenoverades sommaren 2017. Samtliga ungdomar bor i varsin fullt utrustad lägenhet. Det innebär att vi tar stor hänsyn till personlig integritet och utformar insatserna utifrån ungdomarnas unika behov, förmåga och önskemål. Vi erbjuder aktiviteter både individuellt och i grupp.

Arbetssätt

På C4 arbetar vi hypotesprövande utifrån ditt vårdbehov där du är delaktig i och under hela processen. En stor del av arbetet kring dig handlar om att hitta en daglig struktur vilket innebär en god dygnsrytm och daglig sysselsättning i form av skola eller praktik. Målet är att främja en positiv utveckling och att du ska lära dig sociala och praktiska färdigheter. Hos oss får du också hjälp till att hitta en meningsfull fritid med olika slags aktiviteter. Vi arbetar också med motiverande samtal och lågaffektivt bemötande.

Stäng
Visa hela beskrivningen

Mer information om C4

Fysisk miljö och faciliteter

Kristianstad är en stad med närhet till allt. Strax intill boendet ligger en park med möjlighet till aktiviteter, picknick och sevärdheter. Inte långt från boendet ligger tågstationen med närhet till kollektivtrafik, badhus, idrottshallar, galleria, bio och mycket mera.

Hos oss bor du i en lägenhet, antingen ett rum och kök eller två rum och kök. Vissa lägenheter har egen tvättmaskin och torktumlare medan andra har tvättstuga att dela på. Våra lokaler är nyrenoverade år 2017.

På källarplan har vi hela 50 kvadratmeter uppehållsrum med gemensamt kök. Där intill ligger ett lika stort gym som är till för dig som bor hos oss.

Om medarbetarna

På C4 HVB finns 10 medarbetare med olika utbildningar och yrken. Våra medarbetare har erfarenhet och kunskap för att arbeta med målgruppen. De har relevant utbildning inom social omsorg i form av till exempel socionom, socialpedagog, behandlingspedagog eller liknande utbildningar. Samtliga är tillsvidareanställda eller provanställda. Medarbetarna medverkar årligen i kompentenshöjande åtgärder för att kunna möta målgruppens behov.

Via vår egen utbildningsorganisation Lära erbjuder vi internutbildningar för våra medarbetare, till exempel inom diagnoser, lågaffektivt bemötande och motiverande samtal. Lära erbjuder även introduktionsutbildningar samt utbildningar i arbetsmiljö, kost och näring och annat som rör den dagliga verksamheten. Alla våra chefer genomgår ett ledarprogram. Via Lära kan medarbetarna också, vid behov, få handledning för att lösa en specifik pedagogisk utmaning.

Kollektivavtal är tecknade genom arbetsgivarförbundet Almega Tjänsteföretagen med flera olika fackförbund.